söndag 17 april 2011

Trött på politik

Jaa-a, vad annat kan jag annat summera denhär kvällen med: min tro till det finska folket och dess intelligensnivå sjunker i takt med att YLE:s valvaka avslöjar resultaten från valet idag - det kan ju for real inte vara sant att ett, enligt mig, så trångsynt parti som Sannfinnländarna verkligen fått den finska befolkningen att dra sig till valurnorna och röstat på dem. Tillsvidare tänker jag dock inte stressa någå mer över resultaten; tillsvidare är det ännu spekulationer till största delen som publicerats. Jag satsar på att läsa de riktiga resultaten ur tidningen imorgon och svär över dem först då.

Passade på att baka scones åt mig till kvällsmål, eftersom jag inte ville köpa bröd fyllt med tillsatsämnen från butiken, men hade inte heller tid/tålamod att baka "riktigt" bröd med jäst. Varma tekakor med margarin, grönsaker och skinka hör faktiskt till kvällsmål som jag borde fixa oftare - det är ju så gott och enkelt att laga. Och då får man garanterat färskt bröd och lite housewife-fiilis på köpet när doften sprids ur ugnen..

Mina enkla scones:
1 dl grahamsmjöl
1dl semlemjöl
1 dl vatten
1 tsk bakpulver
2 msk rypsolja
en nypa salt 

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt de övriga och rör om. Grädda i ugnen i ca 1 min och njut varma.

Näe, nog med svammel. Hela denhär dagen har jag levt som i dimma p.g.a. kort nattsömn, så jag tror jag dyker in bland mumin-lakanena nu, direkt. Väckning 05:53 imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3