tisdag 23 oktober 2012

Apples + white wine, what a combo!

Här kommer det utlovade receptet på ostkakan som jag bjöd kaffegästerna på. Kakan var inte riktigt så syrlig som jag hoppats, men det tar jag bara som en utmaning som jag tar itu med nästa gång jag lagar denna - dethär är nämligen knappast sista gången!


Bottnet: krossa ca 200g havrekex och blanda med ca 100g smält margarin och 1tsk kanel och bred ut massan på bottnet av en springform. Ställ i kylen.

Fyllning: blötlägg 5-6 gelatinblad. Koka äppelmos på ca 400g äppel (helst syrliga) tillsammans med en skvätt vatten on 1dl vitt vin. Tillsätt socker enligt smak. Vispa 200g naturell Philadelphia-ost + 350g kvarg + socker enligt smak + 2 separat hårt vispade äggvitor samman. Smält gelatinet i en skvätt av vinet som äpplena kokat i, mosa äpplena och rör ihop allt samman med ostmassan. Häll ovanpå kexbottnet och ställ i kylen för att stelna tills följande dag.


Tässä lupaamani ohje juustokakkuun, jota siis tarjosin synttärikahveillani sunnuntaina. Kakku vaatii vielä hieman hienosäätöä, koska se ei ollut aivan niin kirpeä maultaan kuin olisin toivonut, vaan ei hätiä - tämä ei varmastikaan jää viimeiseksi kokeiluksi!

Pohja: murskaa n 200g kaurakeksejä, sekoita joukkoon n 100g sulatettua margariinia + 1tl kanelia ja painele irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin kylmenemään.
Täyte: laita 5-6 liivatelehteä veteen pehmenemään. Keitä n 400g (miel. hapokkaista) omenoista sose, lisää kattilan pohjalle tilkka vettä sekä 1 dl valkoviiniä. Sekoita (sähkövatkaimella) 200g maustamatonta Philadelphiaa, n 350g rahkaa, sokeria maun mukaan, sekä 2 erikseen kovaksi vaahdoksi vatkattua munanvalkuaista tasaiseksi massaksi. Sulata liivatelehdet tilkkaan vesi-viini seosta, surauta omenat mössöksi ja sekoita juustoseokseen. Kaada koko komeus keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään asti.

2 kommentarer:

  1. Näyttääpäs herkulliselta. :) Vähän vaarallista nälkäsenä selailla blogeja kun sitten törmää tällaisiin ihanuksiin. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. No älä! Kuinka usein olenkaan itse lähtenyt jääkaapille bloggailun jälkeen ihan vaan siksi, että on iskenyt ihan tajuton himo herkkuihin kun on katsellut toisten ruokakuvia ;)

      Radera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3