Min take away-lunch från Primula såg idag ut såhär: wokade grönsaker (aubergine, zucchini, paprika, lök) i en söt chilisås, stekt getost, varma ugnsrotsaker, samt riven morot och vanlig grön sallad. Som tillbehör en tjock skiva rågbröd från Kannistos bageri. Medan min vegetariska portion tillagades, stod jag och talade med den otroligt söta och trevliga servitören som berättade om menyn, vilka maträtter som är populärast, samt om hur de fått negativ respons då de försökt förnya sin meny - folk gillar helt enkelt den okonstlade, hemtrevliga menyn som de har!
Buffapöytä merkitsee useimmille ruokailijoille ongelmia: valikoima on usein lähes rajaton ja nälkäisenä (ja uteliaana) sitä mielellään maistaisi hieman jokaista lajiketta. Useimmiten lopputuloksena on yli-suuri annos, josta koituu vatsakipu, jätteitä tai lautasmallin unohtaminen: usein nimenomaan sitä "hyvintä", joka monille merkitsee rasvaisia lihapullia, leikettä tai kermaisia perunoita. Omalla kohdallani ongelma on useimmiten tuo annoskoon unohdus: suu syö, vaikka maha ei vetäisi enää muruakaan! Onnekseni suurinta herkkuani on nykyään uunijuurekset, erilaiset lämpimät kasvikset sekä juustot - voisin elää niillä vaikka loppuelämäni!
Tämän päiväinen lounaani Primulan ravintolasta koostui seuraavista: wokattuja vihanneksia (ainakin munakoisoa, paprikaa, kesäkurpitsaa ja sipulia) makeassa chilikastikkeessa, paistettu vuohenjuustokiekko, sekä porkkanaraastetta ja perus-salaattia. Lisänä vielä törkeän paksu viipale aitoon juureen tehtyä ruisleipää Kanniston leipomosta.
Odotellessani kasvisateriani valmistumista juttelin herttaisen tarjoilijan kanssa, joka kertoi minulle m.m. ravintolan menyystä, paljasti suosituimmat annokset, sekä heidän yrityksistään uudistaa ruokalistaa, jolloin asiakkailta oli tullut pelkästään kielteistä palautetta. Ihmiset siis nähtävästi arvostavat nimenomaan tuttuja, kodikkaita makuja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3