onsdag 25 juli 2012

Do you feel sweet?

En stekhet sommardag, en molnfri himmel, bikini, svettdroppar i pannan, en tjejtidning - vad mer kan en perfekt sommardag bestå av?

Varma sommardagar och glass hör helt enkelt ihop, åtminstone enligt mig. Helst av allt äter jag vaniljglass (jag vet - jag är trist!), eftersom man enkelt kan variera den nästan i det oändliga genom att tillsätta t.ex. kakaopulver, strössel, bär, sylt - you name it! Allra helst äter jag s.k. "literglass", alltså glass som man köper hem i stora förpackningar. De flesta pinn- eller sturtglassar som säljs i butikerna är sällan i min smak då de har "för mycket av allt": chokladöverdragning, ränder av sylt, godisströssel eller hackad mandel. Smakerna bildar ett enda virr-varr och trist och gammalmodig traditions-älskare som jag är uppskattar jag mest enkla smaker - som vanilj!


Igår kväll konstaterade jag någonting oroväckande: under denhär sommaren har jag ätit mindre glass än någonsin tidigare. Jag har (tillsvidare) köpt EN glass från butiken och det var också en isglass, så det räknas egentligen inte. Förr hann jag oftast testa hela sortimentet som fanns i närbutikens kyldisk och kände mer än väl till nyheterna för sommaren. Jag misstänker att orsaken till detta oroväckande fenomen helt enkelt är bristen på sol och värme: vem vill nu sitta ute i kylan och slicka i sig en glass bara för att det hör till?

Ingmans Frozen yoghurt föll definitivt i min smak redan efter första gången: sött, fräscht och gott!
Ingmanin Frozen yoghurt oli jo ensi maistelukerran jälkeen mieleeni: makea, raikas ja hyvänmakuinen!

Däremot har jag ätit färska jordgubbar, körsbär - och bärsoppa. Det är nästan pinsamt hurdana mängder jag kan hälla i mig av Valios söta bärsoppor och med dem kan man också skapa riktiga dunder-morgonmål/-mellanmål/-kvällsmål. Själv geggar jag oftast ihop dem med en burk kvarg och tillsätter enligt smak och tycke antingen havregryn, kli, nötter eller frön. Bärsopporna är lätta (ca 9 kcal/100g) och behändiga och enkla att använda, så jag ser ingen orsak till att sluta äta dem. Däremot har jag konstaterat att ett överdrivet bruk (åtminstone hos mig) lätt leder till en svullen mage, vilket troligen beror på sötningsmedlen.

Jag vill slutligen tipsa er om mitt nyaste påhitt:  att blanda frusna bär, bärsoppa och kvarg ger en glassliknande gegga, vilket kanske är ett välkommet tips för den som gärna äter nyttigt, men gärna äter någonting sött (och är alltså liksom jag: gottegris..).

Vad brukar ni gotta er med under heta sommardagar? 


Kuuma kesäpäivä, paahtava auringonpaiste, hikikarpalot otsalla, bikinit - mikä vielä puuttuu? No kylmä jäätelö tietty! Mielestäni kesä ja jäätelö vaan kuuluvat yhteen ja ikäänkuin täydentävät toisiaan.
Oma henkilökohtainen suosikki-makuni on ehdottomasti vanilja monipuolisuuden vuoksi: lisäämällä strösseliä, keksinmuruja, hilloa tai vaikka marjoja voi makua varioida vaikka ja kuinka, eikä tylsistymisen riskiä ole.
Totesin eilen illalla - huolestuneena - että olen tänä kesänä syönyt harvinaisen vähän jäätelöä. Uskoisin, että kolealla (olemattomalla) kesäsäällä on ollut tähän vaikutusta - kuka nyt söisi jätskiä ulkona palellessaan hyytävässä tuulessa?
Edellisinä kesinä olen jo hyvissä ajoin tutustunut jätskilaarien uutuus-valikoimaan ja maistellut kaikki läpi. Harmittavan usein olen tosin todennut, etteivät kauppojen tikku- ja tötteröjäätelöt ole mieleeni, koska niissä on aivan liian paljno komponentteja ja makuja yhdistettynä toisiinsa. Vanhanaikaisena ja tylsänä ihmisenä arvostan puhtaita, ns helppoja makuja - kuten vaniljaa.
Tänä kesänä olen toisaalta popsinut senkin edestä tuoreita mansikoita, kirsikoita ja uusinta herkkuani: mehukeittoja. Melkein hävettää myöntää (tai edes ajatella) niitä litroja mehukeittoa, joita olen kesän aikana kurkustani kaatanut alas. Yhdistän varsin usein mehukeiton maitorahkaan ja lisäilen tarpeen mukaan leseitä, ryynejä tai siemeniä.
Loppuun haluan vielä vinkata teille uusimmasta herkustani: yhdistämällä jäisiä marjoja, maitorahkaa ja mehusoppaa saat jäädykemäisen, herkullisen ja terveellisen aamu-/väli-/iltapalan. Itse suosin Valion kevyitä keittoja, joissa on vain n 9 kcal/100g. Valitettavasti suuri kulutus (ainakin minun kohdallani) saattaa tosin aiheuttaa pallomasu-efektin, mutta kuka nyt ei herkkujen eteen hieman kärsisi ;)
Millä te herkuttelette kesäisin?





2 kommentarer:

  1. Minäkin olen herkutellut todella vähän jäätelöillä, sekä kaupan että itsetehdyllä. Ostetut jäätelöt voi varmaan laskea yhden, ainakin kahden käden sormilla, ja se on aika vähän se :)

    Minullakin makeutusaineet turvottavat ja kivistävät vatsaa (epäilen että noissa keitoissa juuri ne saavat vatsan turpoamaan) joten olen jättänyt ne kokonaan pois ruokavaliostani.

    Herkuteltu on mansikoilla, kirsikoilla, pähkinöillä (niitä kuluu kyllä muinakin vuoden aikoina, smoothieilla, fluffeilla ja terveellisemmillä pannareilla :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pitäisi kyllä varmaan kokeilla olla ilman noita makeutusaineita, koska totta tosiaan vatsa turpoaa niistä ajoittain (ainakin suurissa määrin käytettynä) aivan järkyttävän kokoiseksi :D Ja noita rahkapannareit (joita olen blogistasi jo bongaillut ;)) olen päättänyt kokeilla kunhan löydän kokkaus-inspiraatiota jostain - näyttävät meinaan niiiiin hyviltä :P

      Radera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3