tisdag 31 juli 2012

To think or not to think? Noot.

Igår lärde jag mig någonting nytt: för att kunna springa behöver människan ryggmusklerna. Gissa bara hur ledsen jag kände mig igår kväll då jag efter en rejäl vilopaus, tankning i form av broilerbiff, potatis, kokt blomkål (my favourite!) och sallad, samt en mega-portion glass skulle bege mig ut och springa och fick snopet inse att jag inte var kapabel att ta ett endaste ett löpsteg då det högg till mellan skulderbladen?

Människan fungerar visst så att hon saknar mest det som hon allra minst kan få (okej, det där lät klumpigt men ni förstår vad jag menar?). Nu när jag varit ett par dagar utan att springa märker jag hur mycket jag verkligen saknar det och hur viktigt det tycks vara för mig. Eftersom jag inte klarade av att springa bestämde jag mig ändå för att promenera för att få frisk luft, men konstaterade ledset efter en promenad på ca 8km att effekten och efterkänslan inte var den samma: det finns ingenting som går upp emot fiilisen efter en joggingtur..

Nu hoppas jag att ryggen repar sig så fort som möjligt, så att jag snart igen kan återgå till mina egna små rutiner - dock med vett i huvudet så att jag inte flera gånger behöver hittas avsvimmad på joggingspåret..

top St Tropez, shorts ?, sandals Merrel


Eilen opin taas jotain uutta: juostessaan ihminen käyttää myös selkälihaksiaan. Voi surku soikoon miten minua harmittikaan eilen illalla kun läksin ulos levättyäni kunnolla ja tankattuani kunnollisella aterialla (kanaa, kukkakaalia, perunaa, salaattia ja jättiläis-annos jätskiä): en pystynyt ottamaan juoksuaskeltakaan kovan selkäsäryn vuoksi!
Kaipa se menee niin, että ihminen ikävöi ja kokee tarvitsevansa eniten sitä, mitä vähiten sillä hetkellä voi saada? Päätin silti reippailla kävelylenkin muodossa, muttei se tuonut yhtään samaa mielihyvän tunnetta, kuin juoksulenkki tuo - melkein päinvastoin! Noh, sainpahan 8 km aikana ainakin raitista ilmaa..
Elän nyt toivossa, että selkäkivut hellittävät mitä pikimmiten, jotta pääsen pian taas lenkkeilemään. En ole aikaisemmin huomannutkaan, minkälainen henkireikä tuo juoksu lajina minulle on! Pyrin nyt kuitenkin rauhoittamaan tahtia niin ettei minua tarvitse toistamiseen löytää pökrääntyneenä, hourivana lenkkipolulta.

4 kommentarer:

  1. Hej Johanna! Du är nu överansträngd o kanske stressad. Ryggen reagerar i första hand kan jag säga dej.. :) Håll nu en paus o stavgå istället över en timmes länkar med god fart o du kommer att märka att hela kroppen mår bättre. Lycka till!
    Ps. jag gilla din kommentar i min status men jag mena ju förstås inta attt jag gilla de som hände dej... Hälsn Mosa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har så rätt Mosa - min kropp var helt enkelt 110% överansträngd å bestämde sig tydligen för att ta till hård handskarna för att få mig att lugna ned mig. Jag satsar nu på att vila och äta tillräckligt och tränar sedan enligt intresse. Idag var jag t.ex. till gymmet i stället och konstaterade att litet variation i träningen inte är alls så illa. Stavarna har jag faktiskt funderat på - kanske jag nu äntligen plockar fram dem ;)

      Radera
  2. Int tycks du ha blivit någo smartare ännu heller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Öh, ja beror kanske på vad man jämför med, men jag anser nog själv att jag blivit smartare i den grad att jag verkligen nu förstår att kroppen inte tål att pinas som jag hållit på hittills. Jag tänker nu satsa på att göra det som känns bra, men det betyder inte att jag tänkt sluta träna - det skulle bara göra mig knäpp! Men med lagom vila, näring och motion tänker jag hålla kroppen och sinnet i form och gång :)

      Radera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3