onsdag 23 januari 2013

Sharing you my secret..

Har du en bravur, alltså en maträtt som du är helt enkelt en Masterchef på att fixa?
För trodde jag min bravur var makaronimössö (kokta makaroner, stekt maletkött och tomatkross i en enda röra), men efter att min syster E påpekade att hennes kokbok för hundar innehöll ett recept på en exakt likadan röra, tyckte jag att det var dags att avancera sina matlagningskunskaper litet..

Idag anser jag min bravur vara köttbullar. Ack så vardagligt och vanligt, men fy farao så gott!


Mina köttbullar innehåller maletkött, riven morot, mörk sojakross och hackad lök (vilka jag steker innan jag blandar dem i smeten), svartpeppar ur kvarn, salt och litet chilikrydda. Lättare än normalt, aningen söta men sjukt goda! Steks i ugnen på luftvärme 200 grader i 20 minuter och avnjuts med god aptit- varma eller kalla ;)

Mikä on bravuurisi keittiössä? Mikä ruokalaji tekee sinusta oman keittiösi Masterchefin? Itse uskottelin pitkään bravuurini olevan makaronimössö (keittettyjä makaroneja, paistettua jauhelihaa sekä tomaattimurskaa sekaisin), mutta siskoni E:n kerrottua, että tämän koirien keittokirja sisälsi vastaavanlaisen reseptin, aloin kehitellä uutta bravuuria.
Tämänhetkinen bravuurini on niinkin "tylsä" ruoka, kuin lihapullat. Ah niin tuttuja ja turvallisia, mutta niin hyviä!
Omat pullani sisältävät jauhelihaa, raastettua porkkanaa, tummaa soijarouhetta ja pilkottuaa sipulia (jotka paistan pannulla ennen taikinaan lisäämistä), mustapippuria, suolaa ja hieman chilijauhetta. Kevyempiä kuin tavallisesti, hieman makeahkoja mutta niiiiin hyviä! Pullat pellille ja uuniin kiertoilmalle 200 astetta 20 minuuttia ja amnam, syödään hyvällä ruokahalulla - kuumina tai kylminä ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3