söndag 25 september 2011

Sienisunnuntai

En typisk höstig lande-söndag börjar så småningom närma sig sitt slut och trots att den samtidigt känns så lång och som om ingenting hänt, har jag hunnit med mycket idag.

På morgonen hade kroppens svullnad gått ned en aning, så jag tog en kort 30min jogging före frukosten. Det kändes redan i luften att hösten börjat, men medan solen steg blev det nog varmt med både långärmad och rock.

Traditioner i all ära trängde jag in mig i syrrans bil mellan barnstolarna och åkte till höstmarknaden med henne och hennes familj. Saldot blev, också det enligt tradition, meters lakrits och vantar, eftersom jag höll på att frysa fingrarna av mig.

Följande 2 timmarna lufsade vi sedan i flick-svampskogen, vilket 3½-åriga systerdottern var mycket mån om att påpeka. Pojkarna fick stanna hemma och sova, bygga dockhus eller fixa ved, men absolut inte komma med till flick-svampskogen!



Och i flick-svampskogen hör det till att man sjunger (helst för full hals för att överrösta skottljuden från skjutbanan i närheten)..

Efter middagen har jag bara latat mig framför TV:n och kollat repriser av program som jag egentligen redan sett en gång tidigare i veckan - bara för att det är söndag och vilodag. Det låter som om någon håller på att tända eld i bastuspisen i nedre våningen och det hoppas jag i smyg att stämmer; tänk en så perfekt avslutning på en fin höstig söndag det skulle vara att värma sig på bastulaven?

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig systerdotter du har =)) Man tappade minsann inte bort dig och Wilma, för som hon själv också säger, så är hon aldrig tyst. Och Wilma tycker så om att få vara med dig, hon säger att du är hennes kompis och att du ska få komma på hennes födelsedagskalas (undrar om hon tänker bjuda dig på släkt- eller barnkalaset?)

    Jag tycker det är så super skönt att gå och plocka svamp, och har njutit för fullt när jag nu plockat trattisar i dagarna tre... Men ännu rymms det i frysen, så ännu måste vi nog gå, och hösten har ju bara börjat!

    Detdär med bastu låter bra, kanske jag också borde gå och värma vår?

    puss o kram, från störstasyster

    SvaraRadera
  2. Ansku: nä men oj en sån ära att FÅ komma på kalas (om sisådär ½ år, men anyway) ;) Jag måste bara kolla att min outfit fyller frökens dresscode i god tid - Wilmis största problem när vi for till Esbo var ju om jag var tillräckligt fint klädd för att få gå på kalas.. Å tyvärr blir det ingen bastu. Oljudet jag hörde kom från bastun, men det var mamma som hällde ut all rensad svamp för att torka på bastulaven..

    SvaraRadera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3