måndag 23 maj 2011

Typiskt måndag

Jag fattar inte varför måndagar oftast på morgonen känns så vemodiga och långa, men vips så är det redan kväll och man funderar vart hela dagen försvunnit. 

Skjorta JC, farkkun Pepe Jeans, halsduk Global, blazer Zara, skor Stadium


På hälsostationen hade vi massor patienter, vilket inte är så underligt på en måndag; alla verkar insjukna under veckoslutet och söker sig till vård först på måndag, eftersom de då inte behöver sitta och köa timtals för att få vård på Haartmans sjukhus (vilket altså jourar på helgerna i Helsingfors).
Idag satte min handledare mig på eldprov och lät mig ta emot alla jour-patienter, sitta vid datorn och intervjua dem, göra diverse test och prov. I början kändes det jätte-osäkert, eftersom jag ju aldrig s.k. haft "egen mottagning" men ju fler patienter jag hade bemött, desto säkrare började jag känna mig. Visserligen ställde jag ibland onödiga frågor, upprepade dem, tyckte att en örongång såg inflammerad ut trots att den inte var det o.s.v, men jag försökte bara intala mig själv om att jag ju faktiskt fortfarande är studerande och i början av min karriär. Men det var absolut bra att jag fick öva detta, eftersom mitt sommarjobb (som btw börjar på måndag!) åtminstone delvis kommer att gå ut på samma uppgifter.

Tyvärr blev det ingen piloxing idag, eftersom vi fick in en patient som var i dåligt skick och som krävde massor tester. Jag hann helt enkelt inte till passet som började kl 16:30, så jag öppnade ytterdörren här hemma när klockan slog 16:05. Däremot passade jag på att gå en sväng på stan och uträtta litet ärenden, bl.a. på posten. Så uppfyllde jag en av de drömmar som jag haft redan i flera år och spatserade in till en liten affär på Kaserngatan och kom ut en stund senare med en mörkblå papperspåse och ett stort hål i plånboken. Men nöjd.
Så gällde ännu en sväng via matbutiken, disk, fixa mat tills imorgon till jobbet - och nu sitter jag här och tycker att det ju precis var morgon och ändå borde jag redan känna mig trött och gå och lägga mig. Fy så jobbigt det är när dygnets timmar inte vill räcka till - jag borde ännu tvätta fönstrena, packa och sortera mina kläder, sporta, läsa, göra en skoluppgift... Jag är definitivt i behov av sommarlov (vilket ju i mitt fall betyder jobb juni-augusti)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3