torsdag 22 mars 2012

Nothing extra and still something special

Idag var det då min sista dag på praktiken för skolhälsovård, eftersom jag imorgon skall besöka Sjukskötardagarna (klik!) tillsammans med E.

blouse H&M, shirt GT, jeans Levi´s

watch Michael Kors

Under min sista dag på praktiken granskade jag några 6. klassister och satt på lärarmöte och blev bjuden på världens godaste cheesecake med smak av Caipirinha. Jag minns min första träff med den härligt syrliga drycken (till skillnad från min kontakt till de flesta andra alkoholhaltiga drycker ;)): det var sommaren 2006 (eller 2007?) då jag var som utbyteselev i Tyskland. Hela juli-månad, som jag bodde hos värdfamiljen, var stekhet och så passade pappan i familjen en kväll på att fixa uppfriskande drinkar åt oss alla - och det var Caipirinha som bjöds! En sur och besk, men samtidigt så fräsch dryck serverad med massor av is övertygade mig från första början, mums!

På kvällen gick jag ett varv till gymmet och tränade för första gången på länge med vikter i stället för maskiner. Vet inte om det bara är inbillning, men jag tycker att träningen känns mycket effektivare med "lösvikter" än med maskiner, där man enkelt kan fuska eller göra rörelserna fel. Samtidigt känns det säkrare att utföra rörelserna i en maskin, där det oftast finns s.k. "stoppare", vilka hindrar en från att skada sig t.ex. genom att hamna under vikterna om man inte mer orkar lyfta.

I stället för att stanna på gymmet och träna lite aerob träning, drog jag ut på stan för att fönstershoppa. Och vitsit det var varmt! Det var mängder av människor utomhus, trots att det var ganska sent och folk i allmänhet redan sitter hemma och inomhus den tiden. Trots att vädret var mulet och grått fick jag fiilis för att gå på terassen och avnjuta vårens första kalla...

Resultatet av fönstershoppandet blev att jag drabbades av ett akut behov att skaffa en stor clutch-väska. Visst äger jag 2 små clutchar, men en medelstor skulle jag definitivt ha användning för och behov av, så nu tror jag att fönstershoppandet kommer att fortsätta under resten av kvällen i form av surfande på diverse nätbutiker. Men jag är litet osäker på hur väskan borde se ut: klassisk och läder(immitation?) eller plastig? Pigg färg, typ pink, eller trygg och svart? Hmm..

pic from H&M


Harmillista kyllä tänään oli viimeinen päiväni kouluterveydenhuollon harjoittelujaksolla. Huomennasuuntaan nimittäin koulun sijaan E:n kanssa Messukeskukseen Sairaanhoitajapäiville.
Viimeisenä päivänäni tarkastin kasan 6. luokkalaisia, sekä istuin opettajainkokouksessa ja söin maailman parasta caipirinha-juustokakkua. Kakku toikin mieleeni ensimmäisen kosketukseni tuohon mahtavaan drinksuun: oli kesä 2006 (tai 2007?) ja olin vaihtarina Saksassa. Koko heinäkuu oli harvinaisen kuuma ja hiostava ja yhtenä iltana perheen isä päätti tarjota meille viilentävät drinkit. Omalle kohdalleni osui kirpeä, jääkylmä ja piristävä Caipirinha - ja sille tielle jäin, mums!
Illalla suuntasin salille, jossa treenasin pitkästä aikaa vapailla painoilla. En tiedä miksi, mutta treeni tuntuu tehokkaammalta irtopainoilla tehden, kuin koneissa. Toki koneet tuntuvat, varsinkin yksin treenatessa, turvallisemmilta stoppareineen.
Päätin jättää loppu-aerobiset väliin ja lähdin maleksimaan kaupungille loppuverkka-kävelylle ja ikkunashoppailemaan. Lopputuloksena ikkunashoppailulle sain valtavan himon hankkia keskikokoisen clutchin. Kaapistani löytyykin jo pari pientä, mutta keskikokoiselle olisi vielä käyttöä! Väri, musta vai kirkas, sekä materiaali ovat toisaalta vielä täysi mysteeri. Taidan siis pyhittää loppuillan nettiputiikkien tarjonnan kartoitukselle! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3