söndag 15 januari 2012

Easy, sweet & homemade

Tidigare i veckan slängde jag ihop en pannkaka helt ex tempore. Nu är pannkakan redan försvunnen, men jag vill gärna dela med mig receptet som jag använde, eftersom slutresultatet var mycket bra och enkelt! Själv tillade jag dessutom 1 msk flytande margarin eftersom jag hade för mig att pannkaka skall innehålla fett i någon form. Skulle jag ha haft äkta smör i skåpet skulle jag självklart ha använt det för att höja smaken till en - om möjligt - högre nivå!

Receptet är taget ur Muminmammans kokbok.


Tekaisin aikaisemmin viikolla pannarin ihan yks kaks yllättäen hetken mielijohteesta. Koska lopputulos oli kaikessa helppoudessaan niin mahdottoman hyvä, ajattelin jakaa sen kanssanne. Helppoa ja hyvää - en voi kuin suositella!
Suomennettuna: 1l maitoa, 4 munaa, 3 rkl sokeria, 1 tl suolaa, 4 dl vehnäjauhoja. Kaikki ainekset sekaisin, vuoratulle pellille ja uuniin n 30 min 200 astetta. Itse laitoin taikinaan lisäksi 1 rkl juoksevaa margariinia ja olisin mieluusti käyttänyt oikeata voita jos sitä vaan olisi löytynyt kaapista, sillä uskon sen nostaneen luomukseni - jos mahdollista - vielä korkeammalle tasolle ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3