fredag 27 januari 2012

Here fishyy..

Om ni tycker lax börjar smaka old school eller ni annars bara är ute efter nya smaker vill jag absolut rekommendera pangasius-fisk för er!

Wikipedia berättar såhär:

Hajmal är den svenska handelsbenämningen och samlingsbeteckning på tre arter av sötvattenslevande malartade fiskar som lever fritt i floder samt odlas i stora delar av Asien och USA (Pangasianodon hypopthalmusPangasius pangasius och Pangasius miconemus av familjen hajmalar).
Hajmal har en ganska platt filé och är vit i köttet. Ibland saluförs fisken under namnet "vietnamesisk sjötunga". Fisken är lämplig för storkök men ligger också ute på à la carte-menyer och finns även i dagligvaruhandeln. Hajmalen som äts är oftast odlad.

Och såhär tillredde jag min pangasius:

Pangasius con veggies


Pangasius ~150g/pers
salt, black pepper
olive oil (+ butter)
veggies (cooked broccoli, carrots, onions and tomato)

Sprinkle a little salt and black pepper on the fish. Heat up olive oil and butter on a pan 50/50 and throw the fillets in. Fry them for approx. 5 minutes/side et voilá!

Jos olet kyllästynyt lohi-fisun makuun ja kaipaat uusia ulottuvuuksia - kokeile pangasiusta!

Näin Wikipedia valistaa meitä:
Haimonni (Pangasianodon hypophthalmus tai Pangasius hypophthalmus) on Aasiasta kotoisin oleva makean veden kala, joka on yleistymässä ruokakalana Euroopassakin. Ruokana sen liha muistuttaa kuhaa tai merianturaa. Sitä myydään pangasiusfileenä.[1] Haimonni on suhteellisen tunnettu myös akvaariokalana, joskin sitä pidetään vaikeahoitoisena. Rajoitetussa tilassa kala jää yleensä pienempikasvuiseksi kuin luonnossa.


Yllä ohje, jolla minä kokkailin pangasiusta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3