fredag 9 december 2011

Burn, pepper, burn!

Den största inspirationskällan till min matlagning är, surprise-surprise, min mamma. Förra helgen fixade mamma fyllda paprikor och ugnspotatis till middag och jag var övertygad, bums: GOTT!

Redan följande vecka lagade jag samma maträtt själv (fast jag hade förkokta korngryn som tillbehör i stället för potatis för omväxlingens skull) och vill tipsa er om att prova detta recept: paprikan blir härligt söt och mjuk i ugnen. Fixa gärna en fräsch sås, t.ex. tsatsiki eller creme fraiché där till - annars kan det bli torrt.

Ugnsbakta fyllda paprikor (4 portioner)



1-2 paprikor/pers
400g maletkött
kryddor enligt smak, t.ex. salt, peppar, chilipulver
1 lök
1-2 klyftor vitlök
(riven ost eller färskost)

Stek maletköttet och krydda ganska kraftigt (smaken förmildras i ugnen då paprikan avger vätska). Tvätta paprikorna väl och avlägsna kärnhuset och pillra noga bort alla små kärnor - de smakar inget vidare! Ringla 2-3 msk rypsolja i en ugnsform och ställ paprikorna sida vid sida där i (de halkar lätt - beware) och ställ in dem i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3