tisdag 6 december 2011

Njuter njuter njuter

Vvvvoi juku så skönt det kändes att få sova längre än normalt imorse, trots att jag väcktes av väckarklockan som sambon ställt in på kl. 9. I vanliga fall avskyr jag att snooza, men idag föll även jag för frestelsen och besvärade mig endast för att skuffa till J då klockan ringde om och om igen.

På programmet idag har det stått någonting som definitivt har behövt göras redan länge, men som det helt enkelt varken har funnits tid eller intresse för - storstädning. Då jag var yngre var jag en riktig städ-maja som älskade att plocka runt bland mina saker, torka damm och att dammsuga. Tyvärr tappade jag den special-skillen då jag kom i tonåren och nöjde mig med att städa mer och mer sällan och leva litet råddigare.

bilden från weheartit

Jag måste ändå påpeka att saker, alltså i mitt fall kläder, som ligger i travar på stolar är okej, eller åtminstone mer okej än det som jag hatar mest: brödsmulor och småsten som fastnar under fötterna då man går barfota på golvet. Jag brukar oftast dra strumporna av mig direkt då jag kommer hem och drar ett par tjocka yllesockor på mig i stället - bara för att det är så himmelens skönt! Dessutom har jag konstaterat att yllesockorna är praktiska då man inte känner eventuella brödsmulor genom dem och kan således skjuta upp städandet med några dagar, tsihii. Summa summarum: råddigt är okej, smutsigt är inte.

Men back to reality: oj så skönt det känns när bostaden är grundligt städad. Det är liksom en fröjd för ögat att titta på de dammfria ytorna och en liten upplevelse att gå till wc:n då kranen och porslinet glänser och doftar violer ;)

På eftermiddagen förberedde jag dagens middag, nämligen renskav och potatismos och drog sedan hurtigt på joggingkläderna och tog en lugn runda på cirka 4-5 km. Joggandet gick inget vidare idag eftersom mina benmuskler är totalt mos efter gårdagens gymträning. Borde satsa på att stretcha benmusklerna riktigt ordentligt ikväll om jag har tänkt kunna gå imorgon tror jag..

Omnomnom vetni så nöjd jag var med självständigthetsmiddagen som jag fixade så enkelt: brynde renskav i margarin, smaksatte med svartpeppar och salt och hällde vatten på så att köttet nätt och jämnt täcktes och lät det sedan puttra sakta på spisen i 2 timmar. Till det lagade jag potatismos som jag vispade fluffig med elvispen - behändigt och bra! Modet om slow food gillar jag stort, men hinner sällan göra det eftersom jag inte tål hungerskänslan, utan förvandlas till en riktig bitterfia ifall magen tvingas murra för länge (ni som känner mig vet..).

I övrigt har jag legat på soffan under filten och läst Elsas värld. Sambon bakade kladdkaka och ikväll kommer det ju slottsbalen på TV. Funderar fatiskt på att endast titta på sammandraget imorgon, men det är ju inte samma sak som att se kvinnorna i de härliga klänningarna och de stiliga herrarna i pingvin-outfit "live".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3